Kaffe från Stockholm Roast i hyllan på Lanthandeln
Stockholm Roast

Kaffe på Lanthandeln

Vi älskar smaker. Precis som många andra kockar, är vi hela tiden på jakt efter nya smakupplevelser. Just nu intresserar vi oss extra mycket för kaffe.

Efter flera besök hos Stockholms olika mikrorosterier har vi beslutat oss för att arbeta med experterna på Stockholm Roast. De har en filosofi som passar oss perfekt; ett lokalt, småskaligt rosteri med inriktning på högkvalitativa utvalda kaffebönor som rostas med kärlek och respekt i alla led i kedjan. Framförallt så tycker vi att Stockholm Roast gör ett exceptionellt gott kaffe som passar våra paletter perfekt!

Vi säljer hela bönor i butiken, men maler gärna kaffet till er ifall ni önskar. Vårt kaffesortiment varieras efter säsong – precis som det övriga sortimentet. Vi har alltid flera olika sorters nyrostat kaffe i butiken, både Single Estate och blandningar, avsedda för både brygg och espresso.

Välkommen till oss på Lanthandeln, så hjälper vi dig att hitta din favorit!

 

Lanthandelns egna kaffe Nyhet!

Vi kockar på Lanthandeln har tagit fram ett par sorters kaffe som passar våra egna smaklökar perfekt. Bönorna köps direkt från odlarna och rostas i små kvantiteter av Stockholm Roast.
 

Lanthandelns Espresso - "Kockarnas Blandning"

Lanthandelns Espresso

"Kockarnas Blandning"

Efter flera provningar och tester har de duktiga rostmästarna på Stockholm Roast lyckats tolka våra önskemål. Resutatet är en fyllig espressoblandning med hög syra och toner av karamell. Vi älskar den syrliga smaken (bönan från Honduras gjorde tricket!) och dricker den oftast som ren espresso – men den fungerar också med mjölk och blir en fin cappuccino med fyllig kropp.

 
Lanthandelns Bryggkaffe

Lanthandelns Bryggkaffe

Ett kvalitetskaffe utvalt av oss kockar. Kaffet kommer från en enskild gård och byts efter säsong. Just nu har vi valt ett härligt soltorkat ekoodlat kaffe från Brasilien med välbalanserad smak av rustik choklad och torkad frukt. Perfekt med varm mjölk!

 

Givetvis serverar vi Lanthandelns egna kaffesorter i vårt café.