Policy

Integritet

Din integritet är viktig för oss

Du kan känna dig säker när du surfar på Lanthandelns webbplatser eller använder någon av våra digitala tjänster. Vi respekterar din integritet och rätten att kontrollera dina egna personuppgifter. Vi kommer att vara öppna med vilken information vi samlar in och varför, och vi kommer skydda din information på ett så säkert sätt som möjligt. Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till ett annat företag.

Policy

Cookies

En cookie, eller en "webbkaka", är en liten textfil som kan sparas i din dator när du besöker en webbplats. Du kan läsa mer om det tekniska på Wikipedia. Cookies kan hjälpa dig som användare att få en bättre upplevelse av vår webbplats, t.ex. genom att spara inställningar. Cookies hjälper också oss som driver sidan att bättre förstå hur den används så att vi kan göra innehållet på webbplatsen så bra och relevant som möjligt. Mer om cookies kan du läsa på Post- och telestyrelsens webbplats.

Genom att tillåta cookies säkerställer du att Lanthandelns webbplatser fungerar som de ska. Fortsätter du surfa här så betyder det att du godkänner våra cookies. Om du inte accepterar att det sparas cookies i din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare. Guider finns på webbplatsen Cookielagen.se. Lanthandelns webbplatser kommer att fungera bra ändå.

Vi har endast ett fåtal cookies på Lanthandelns webbplatser. Cookies som vi använder är:

Google Analytics

Vi använder Google Analytics för ta emot anonym statistik om hur besökare hittar vår webbplats och hur de använder den.

Lanthandelns bokningsrobot

När du använder vår bokningsrobot så sparas din förfrågan, för att underlätta för dig. När förfrågan är genomförd så tas inställningarna bort.

Policy

Personuppgifter

Vår hantering av personuppgifter

Våra gästers integritet är verkligen av viktig för oss och syftet med denna policy är att på ett tydligt och transparent sätt beskriva hur vi samlar in, använder och lagrar dina personuppgifter. Vi utför all hantering av personuppgifter i enlighet med EUs integritetslagstiftning GDPR. Du kan läsa mer om GDPR på Datainspektionens webbplats och om du har några frågor kring vårt arbete med detta så är du självklart alltid välkommen att kontakta oss.

Om du bara surfar på någon av våra webbplatser, så vet vi inte vem du är och sparar heller inte någon känslig information om dig. När du talar om för oss vem du är, till exempel genom att fylla i ett kontaktformulär eller göra en bokningsförfrågan, så kommer vi spara de personuppgifter som du själv har fyllt i och samtyckt till att delge oss.

Personuppgiftsansvar

Svensk Lanthandel AB (556807-0915) personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter på denna webbplats och när du skickar en förfrågan oss. Du kan kontakta oss via de här uppgifterna.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt att få information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig, kontakta oss så får du ett registerutdrag. Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet sker utan samtycke. All annan behandling sker med stöd av samtycke, du kan närsomhelst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera dina personuppgifter och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket. Du har också rätt att begära att dina uppgifter kompletteras eller rättas.

Kontaktuppgifter

Jasminblommor

Uppgifter som samlas in

Kontaktformulär

När du gör en förfrågan via ett kontaktformulär på vår webbplats så skickas ett mejl till oss med de uppgifter som du själv har fyllt i och godkänt att vi sparar. Uppgifterna är: namn, mejladress, företag, titel och telefonnummer samt ett meddelande om vad förfrågan avser. Ditt IP-nummer skickas också med, för att förhindra att funktionen missbrukas. Uppgifterna sparas sedan i företagets mejlsystem, så att vi kan besvara dig på bästa sätt.

Bokningsrobot

Vår trevliga bokningsrobot hanterar också personuppgifter. Roboten samlar ihop data via formulär som du själv har fyllt i och godkänt. Sedan skickar roboten uppgifterna till oss via mejl. Uppgifterna är: namn, mejladress, ev. företag, titel och telefonnummer samt detaljer om bokningen, såsom typ av bokning, tidpunkt, antal personer och lokal. Ditt IP-nummer skickas också med, för att förhindra att funktionen missbrukas. Uppgifterna sparas sedan i företagets mejlsystem, så att vi kan besvara dig på bästa sätt.

Vid en bokning

Om du vill göra en bokning hos oss (t.ex. en privat middag eller ett cateringuppdrag) så behöver vi spara uppgifter om både dig och bokningen i vårt interna bokningssystem. Bokningssystemet är vårt eget och inga andra förutom de som är bokningsansvariga hos oss kommer åt dina uppgifter. I bokningssystemtet sparar vi dina kontaktuppgifter såsom namn, mejladress och telefon. Om ni vill betala via faktura så behöver vi er postadress, organisationsnummer (företag) eller personnummer (privatpersoner). Givetvis behöver vi också spara uppgifter om själva bokningen, såsom tidpunkt, vald lokal och betalningsmetod. Innan bokningen görs får ni en eller flera offerter av oss. Dessa sparas också och innehåller uppgifter om mat, dryck och övrigt utbud som utgör underlaget för betalningen. Vid bekräftelse av offert sparas även information från registreringen såsom IP-nummer för att förhindra att funktionen missbrukas. Registreringen av uppgifterna i bokningssystemet är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla avtalet, dvs. hantera offerterna och genomföra bokningen samt de tjänster ni vill beställa av oss.

Betalning via faktura

Om ni vill betala via faktura så behöver vi spara era kontaktuppgifter såsom namn, mejladress och telefon. Vi behöver även en postadress och ev. referens. Om fakturan ska gå till ett företag behöver vi organisationsnummer och korrekt företagsnamn. Om fakturan avser en privatperson behöver vi ett svenskt personnummer. Uppgifterna sparas i vårt fakturasystem samt i vår bokföring enligt bokföringslagen.

Registrering av stamgästkort

Vid registrering av stamgästkort sparar vi ett fåtal kontaktuppgifter såsom namn, mejladress och telefonnummer. Även information om registreringen såsom IP-nummer lagras för att förhindra att funktionen missbrukas.

Mejlutskick

Om du vill ta del av våra erbjudanden via mejlutskick så behöver vi spara din mejladress och ditt namn i vårt system. Du kan själv avbeställa utskicken via länk i varje meddelande eller om du kontaktar oss.